Een dier eigenaar heeft een negatieve ervaring met zijn dierenarts. Thuis aangekomen wordt het gevoel slecht te zijn behandeld alleen maar sterker. Als de eigenaar zich slecht behandeld voelt ontstaat al snel de gedachte dat zijn dier dan waarschijnlijk ook slecht behandeld zal zijn. Conclusie, mijn dierenarts heeft slecht werk geleverd.

Ik voel me slecht behandeld dus dan zal mijn dier ook wel slecht behandeld zijn.

Ondanks al je inspanningen in de behandelkamer of bij de eigenaar thuis heb je als dierenarts af en toe een klant die niet tevreden is. Jouw probleem is dat je pas in actie kunt komen wanneer je weet dat de dier eigenaar het consult als negatief heeft ervaren. Je weet ook dat de meeste ontevreden klanten hun ervaring niet met jou zullen delen maar met hun vrienden en collega’s.

De dier eigenaar met een negatieve ervaring wil zijn beklag doen. Deze emotie is niet meer dan; “Een uiting van onvrede waarmee wordt aangegeven dat iets niet aan de verwachting heeft voldaan”. Deze uiting is voor jou als dierenarts zeer waardevol. Het geeft je informatie over de verwachting die je hebt gewekt bij je klant en vertelt je waar die verwachting niet is waargemaakt.

Het is de verwachting die bepaald of de klant tevreden is.

Wanneer je als dierenarts snel op de hoogte bent over de onvrede van een klant biedt dit kansen om te leren, je praktijk te verbeteren en de relatie met je klant te herstellen. Snel op de hoogte zijn en zorgen dat de klant zijn verhaal bij jou doet en niet op internet is eenvoudig te realiseren met “Dactari DierenartsenRadar” de tool voor de moderne dierenarts. Leer van de ervaring van je klanten en luister naar wat er goed gaat en wat je nog kunt verbeteren.

Wil je meer informatie over hoe jij met klantervaringen jouw praktijk kunt laten groeien? Neem dan contact op met Dactari via deze link.